'Monges, pirates i colons' a Sant Carles de la Ràpita

Un moment de la visita guiada 'Monges, pirates i colons'

Un moment de la visita guiada 'Monges, pirates i colons'

Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, és un poble jove. Es va crear a la segona meitat del segle XVIII, quan Carles III va projectar un municipi que acabaria agafant el seu nom per honorar-lo. Però abans de les ordres del rei, ja feia molts anys que la zona tenia vida. Ara, la ruta teatralitzada 'Monges, pirates i colons' recupera el testimoni d'alguns dels antics habitants de l'indret.

L'itinerari està protagonitzat per tres personatges que van exisitir de veritat:una monja (Àngela Gomar) cansada dels atacs dels pirates i amb ganes de viure en un monestir més gran dins les muralles; un pirata (Morat Arraix) que és el culpable de la fugida de les monges, i la dona d'un pescador, Cèlia Ripoll, que es queixa que el futur millor que la va portar fins aquí a casar-se amb el pescador no arriba. La promesa del rei Carles de bastir una gran ciutat portuària per establir lligams comercials amb les colònies americanes no s'acaba de fer realitat. Tots tres, ens relataran el passat de la vila des dels seus diversos punts de vista. A més de les restes del convent, al llarg de la ruta també veurem la bateria de costa i el barri de pescadors.

La ruta tindrà lloc els següents dies:

  • 18 de juliol (en castellà)
  • 25 de juliol (en català)
  • 1 d'agost (en castellà)
  • 8 d'agost (en català)
  • 15 d'agost (en castellà)
  • 22 d'agost (en català)
  • 29 d'agost (en castellà)
  • 5 de setembre (en català)
SAP 191

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto