sapiens.cat

Descobreix la teva història

Calendari de festes religioses
Festa
Losar
16 de febrer Barcelona
Il·lustració dels vuit símbols dels bons auspicis que cal col·locar repartits per la casa.
Il·lustració dels vuit símbols dels bons auspicis que cal col·locar repartits per la casa.

L’any nou és un dels moments més destacats en la vida dels budistes, i al Tibet, el Nepal i Bhutan és el més important de l’any. La celebració dura 15 dies, tot i que els tres primers són els més rellevants. Tanmateix, un mes abans del Losar els budistes netegen meticulosament la seva casa i la decoren amb ornaments, canvien les antigues banderes d’oració per altres de noves i col·loquen vuit símbols d’auspicis a diferents parts de la casa –representant els obsequis dels déus per a Buda després de la seva il·luminació. A més, cada família prepara els seus altars amb ofrenes especials, i la vigília del Losar els altars s’omplen de coques, dolços, pans i fruites.

El Losar coincideix amb el 27 de febrer i aquell dia és especialment significatiu compartir-lo amb la família, intercanviar salutacions i abraçades entre els familiars, veïns i gent de l’entorn. Els tibetans ofereixen ‘katas’, bufandes tradicionals de seda blanca, als altars familiars i als monestirs i centres de culte, i mentre se les col·loquen entre els uns i els altres es van saludant amb un ‘tashi delek’ (bons desitjos), amb la qual cosa tots plegats es donen prosperitat per a l’any que comença.

Més informació:

Fundació Casa del Tibet | Tel. 93 207 59 66

Hora: 11 h

Fundació Casa del Tibet
Rosselló, 181
08036 Barcelona (Barcelonès)
93 207 59 66
Comparteix
Envia'ns una activitat
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació