sapiens.cat

Descobreix la teva història

Gratuïta
Exposició
Història de les germanes Úriz
Del 12 de novembre de 2016 al 5 de febrer de 2017 La Jonquera
Museu Memorial de l'Exili a La Jonquera
Museu Memorial de l'Exili a La Jonquera
MUME

Pepita i Elisa Úriz, nascudes, respectivament, als municipis navarresos de Badostáin i Tafalla, van ser dues militants comunistes que van exercir de professores a les Escoles de Magisteri de Girona, Lleida i Tarragona. La seva rellevància històrica ve dotada pel fort compromís en la defensa dels drets de la dona i dels infants durant la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial.

Per commemorar la seva gran tasca i la forta contribució que van aportar a la pedagogia de l’Espanya de començaments del segle XX, el Museu Memorial de l’Exili ha organitzat ‘De Badostáin a Berlín Oriental. Història i compromís de les germanes Úriz’, una exposició que narra la vida de Pepita i Elisa, des del seu naixement a Navarra fins a la seva mort a la República Democràtica d’Alemanya, on es trobaven exiliades des de 1951. Es tracta d’una bona forma d’entendre el pensament, les vides i les accions que van desenvolupar aquestes germanes, actualment considerades les precursores de l’escola moderna a l’Estat espanyol.

Hora: De dimarts a dissabte, de 10 a 18 h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h.

Museu Memorial de l'Exili
Carrer Major, 43-47
17700 La Jonquera (Alt Empordà)
972 55 65 33

www.museuexili.cat

Comparteix
Envia'ns una activitat
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació