sapiens.cat

Descobreix la teva història

  • Comenta
Història Medieval
Blanca d'Anjou

Retrat d'una reina

Blanca d'Anjou_Equip investigadors
L'equip d'investigadors amb les restes de Blanca d'Anjou
CRBM (Ramon Maroto)

Amb motiu de la restauració de les tombes reials del monestir de Santes Creus aquest 2010 un equip multidisciplinari de científics ha aconseguit reconstruir el cos i determinar la causa de la mort de Blanca d’Anjou, esposa del rei català Jaume II, el Just.

En el número 94 (agost 2010), SÀPIENS dedica un reportatge a Blanca d’Anjou. L’article s’endinsa en la vida de la reina i rememora la brutal profanació del panteó reial al segle XIX, moment en què el seu cos va ser llençat a un pou de l’abadia cistercenca. D’aquí la sorpresa de l’equip d’arqueòlegs i forenses quan, en obrir el sepulcre per restaurar-lo, van trobar les cames de la reina perfectament conservades.

Arran d’aquesta troballa, els científics van ser capaços de reconstruir el cos a partir d’un puzle de 74 fragments i van determinar que Blanca d’Anjou havia mort poc després del seu desè part. El reportatge de SÀPIENS explica tot el procés de la mà dels seus protagonistes i descriu, una a una, totes les troballes efectuades a partir del cos de Blanca d’Anjou, que van des d’una curiosa marca a la cama fins a un fragment del vel que li cobria el rostre.

Més informació: Revista Sàpiens núm. 94
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Repassem la història d'aquesta organització criminal en 13 punts
Identifiquem algunes vies públiques que reten homenatge a personatges com Isabel la Catòlica, Ramón Franco, Carles III o Ramiro Ledesma
El dijous 26 d'octubre té lloc la primera sessió, en què parlarem sobre el canvi de concepció del món quan es va tenir constància que la Terra és rodona
De la clandestinitat a la consulta: els cent anys d'independentisme català en 10 punts
B the travel brand Xperience és un nou concepte de botigues de viatges
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació