sapiens.cat

Descobreix la teva història

  • Comenta
Història Moderna
Catalans contra els mohicans

Catalans contra els mohicans

La lluita pel control del cor d'Amèrica del Nord

Setge de Yorktown_Catalans mohicans
'El setge de Yorktown', (1781), de Louis Charles-Auguste Couder
En aquest reportatge

El regiment Royal Roussillon, format en part per soldats de la Catalunya del Nord, va tenir un paper important en la guerra que va enfrontar francesos i britànics pel domini de Nova França –a l'Amèrica del Nord– al segle XVIII. L'abril del 1756, França havia decidit enviar-hi tropes regulars de reforç. El contingent el formaven tres fragates i tres vaixells, amb una quarantena de soldats nascuts al Rosselló. D'aquesta manera, els catalans van ser presents en el setge del fort William Henry, l'episodi central del llibre 'El darrer dels mohicans', del novel·lista nord-americà James Fenimore Cooper. Amb el teló de fons de la novel·la i amb els documents històrics sobre la presència dels catalans damunt la taula, la revista SÀPIENS publica un reportatge on es recreen les batalles que van enfrontar els britànics i els mohicans contra els hurons i les altres nacionalitats índies que van lluitar amb els francesos i els soldats del Rosselló. Al web trobareu el llistat amb el nom dels catalans que van formar part del regiment Royal Roussillon.

Més informació: Revista Sàpiens núm. 98
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Un curs de la UB aprofundeix en els episodis de la història ocorreguts arran d’aquest procés polític
La d'avui no és la primera reacció del poble català davant els abusos de Madrid. Recordem la resta de vegades que ens hem plantat
Es tracta de la primera pel·lícula sonora d’animació dels estudis Walt Disney
Repassem els dubtes que envolten la vida del cèlebre viatger
SÀPIENS i l'Ateneu Barcelonès t'ofereixen, divendres, la gravació de Jacques Parizeau que s'hauria emès si el Sí hagués guanyat el 1995
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació