sapiens.cat

Descobreix la teva història

  • Comenta
Segle XX
La llista negra antifranquista

La llista negra antifranquista

Publiquem el nom dels 462 catalans que van ser vigilats pel franquisme

Fitxats pel franquisme
Sota sospita. La llista negra del franquisme
En aquest reportatge
  • La llista negra antifranquista

Comunistes i democristians, sindicalistes i empresaris, artistes i estudiants. Per al règim franquista tots eren igual de sospitosos. Així ho prova la llista policial més extensa, diversa i detallada que s’ha trobat mai a Catalunya i que SÀPIENS publica de forma inèdita en el número 118 (juliol 2012). En les pàgines d'aquest especial trobaràs els noms i els cognoms dels 462 catalans més vigilats pel franquisme amb la informació que figurava a les fitxes elaborades pels funcionaris del règim. Hem reproduït la informació literalment, exactament igual com la van escriure els funcionaris (inclosos els noms propis). L'única cosa que hem canviat al web és l'ordre en què apareixen els noms a dins de cada relació: al web estan ordenats alfabèticament. Les relacions estan dividides en vuit llistes (“relaciones”). Les quatre primeres agrupen professionals liberals, artistes i intel·lectuals. Les altres quatre, sindicalistes, comunistes i també les persones vinculades a la Caputxinada del 1966. Pots fer la cerca de dues maneres: passant pàgina a pàgina o introduint el nom o cognom de la persona que busques en el cercador que hi ha a la columna dreta. Atenció quan facis la cerca: recorda que els noms apareixen en castellà. Per exemple, Jordi Pujol és Jorge Pujol.

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Segons aquesta superstició, cap compositor podria superar la frontera de la Novena Simfonia
El compositor i l'escriptora es van instal·lar a Valldemossa a finals del 1838
Aquest cap de setmana vam entrar al monestir. Us ho expliquem el dia en què s'hi traslladaran les peces del Museu de Lleida
De l'emperador Didi Julià a Bernard Madoff passant pel cardenal francès que va tenir un afer amb una falsa Maria Antonieta
De la segregació del bisbat de Lleida a l'actualitat
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació