sapiens.cat

Descobreix la teva història

  • Comenta

Èxit de participació en la festa dels 10 anys de SÀPIENS

Més de quatre-centes persones celebren l’aniversari de la revista a la fàbrica Moritz de Barcelona

Dilluns, 22 d'octubre de 2012

Festa 10 anys pastís ok
El pastís de Lluís Costa
Maria Rosa Vila

Aquest mes d’octubre la revista SÀPIENS ha fet 10 anys, i tant lectors com col·laboradors ho han celebrat en una festa multitudinària a la fàbrica Moritz de Barcelona. L’acte, presentat per l’escriptor Martí Gironell, va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a més de la directora de la revista, Clàudia Pujol. En total, més de quatre-centes persones van assistir a l’acte.

Durant la celebració també es va donar el premi al millor reportatge de la història de SÀPIENS, que va guanyar Jordi Finestres per ‘Ramon de Colubí, el testimoni que faltava’, publicat en el número 15 (gener del 2004).

A la festa no hi va faltar el pastís, fet expressament pel xocolater Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera. La música la van posar els terrassencs Sense Sal, que van oferir un concert en què van interpretar diversos temes d’estil pop folk. Els assistents van gaudir d’un vídeo commemoratiu d’aquests 10 anys en què es repassaven diverses anècdotes dels 122 números publicats fins ara (podeu veure'l al final d'aquest text). També es va crear per a l’ocasió un perfil de Facebook inventat on es repassava la història en clau d’humor i que es va projectar durant tota la vetllada, a més d’un recull de felicitacions que els usuaris van enviar a través del Twitter i el Facebook de SÀPIENS.

Un dels temes més comentats de l’acte va tenir com a protagonista el reportatge que SÀPIENS publica en el seu darrer número, titulat ‘300 anys d’espoli’, en què es repassa l’ofec fiscal que ha viscut el país des del desenllaç de la guerra de Successió. Tot plegat va acabar amb un brindis conjunt i el desig de seguir fent història durant molts anys més. I, mentrastant, la festa es va projectar en directe a Sapiens.cat i a la nostra pàgina de Facebook.

Vídeo
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
De la clandestinitat a la consulta: els cent anys d'independentisme català en 10 punts
B the travel brand Xperience és un nou concepte de botigues de viatges
Ja pots votar els plats amb IGP o DOP del país que més t'agraden!
Fem un viatge amb sis parades per la història d'aquest joc
Els tallers es fan cada diumenge al matí i se centren en l'antic Egipte, Grècia, l'arqueologia i la cultura visigoda
  • A sang fredaL'assassinat d'una família catalana a l'Argentina
  • A la recerca del gran dinosaureCom s'ha trobat i extret al Pallars el coll de titanosaure més gran del país
  • En quarentenaLa pesta sobre Catalunya al segle XVII
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació