sapiens.cat

Descobreix la teva història

  • Comenta

Èxit de participació en la festa dels 10 anys de SÀPIENS

Més de quatre-centes persones celebren l’aniversari de la revista a la fàbrica Moritz de Barcelona

Dilluns, 22 d'octubre de 2012

Festa 10 anys pastís ok
El pastís de Lluís Costa
Maria Rosa Vila

Aquest mes d’octubre la revista SÀPIENS ha fet 10 anys, i tant lectors com col·laboradors ho han celebrat en una festa multitudinària a la fàbrica Moritz de Barcelona. L’acte, presentat per l’escriptor Martí Gironell, va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a més de la directora de la revista, Clàudia Pujol. En total, més de quatre-centes persones van assistir a l’acte.

Durant la celebració també es va donar el premi al millor reportatge de la història de SÀPIENS, que va guanyar Jordi Finestres per ‘Ramon de Colubí, el testimoni que faltava’, publicat en el número 15 (gener del 2004).

A la festa no hi va faltar el pastís, fet expressament pel xocolater Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera. La música la van posar els terrassencs Sense Sal, que van oferir un concert en què van interpretar diversos temes d’estil pop folk. Els assistents van gaudir d’un vídeo commemoratiu d’aquests 10 anys en què es repassaven diverses anècdotes dels 122 números publicats fins ara (podeu veure'l al final d'aquest text). També es va crear per a l’ocasió un perfil de Facebook inventat on es repassava la història en clau d’humor i que es va projectar durant tota la vetllada, a més d’un recull de felicitacions que els usuaris van enviar a través del Twitter i el Facebook de SÀPIENS.

Un dels temes més comentats de l’acte va tenir com a protagonista el reportatge que SÀPIENS publica en el seu darrer número, titulat ‘300 anys d’espoli’, en què es repassa l’ofec fiscal que ha viscut el país des del desenllaç de la guerra de Successió. Tot plegat va acabar amb un brindis conjunt i el desig de seguir fent història durant molts anys més. I, mentrastant, la festa es va projectar en directe a Sapiens.cat i a la nostra pàgina de Facebook.

Vídeo
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Segons aquesta superstició, cap compositor podria superar la frontera de la Novena Simfonia
El compositor i l'escriptora es van instal·lar a Valldemossa a finals del 1838
Aquest cap de setmana vam entrar al monestir. Us ho expliquem el dia en què s'hi traslladaran les peces del Museu de Lleida
De l'emperador Didi Julià a Bernard Madoff passant pel cardenal francès que va tenir un afer amb una falsa Maria Antonieta
De la segregació del bisbat de Lleida a l'actualitat
  • Egipcis contra hititesCadeix: revivim la primera batalla de la història
  • Penedès, segle XIQuan Mir Geribert va desafiar el casal de Barcelona
  • Conte de NadalEl 'best-seller' de Dickens que va sacsejar Anglaterra el 1843
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació