sapiens.cat

Descobreix la teva història

  • Comenta

Els 10 cameos més espectaculars de l'Estàtua de la Llibertat

El 17 de juny de 1885, la gran dama de coure arribava a Nova York. Ho recordem tot repassant algunes de les escenes cinematogràfiques que ha protagonitzat

Dissabte, 17 de juny de 2017

'Ghostbusters II' (1989): a caminar gràcies al 'moc caçafantasma'

En la segona pel·lícula de la saga, l’Estàtua de la Llibertat cobra vida després de ser ruixada amb el 'moc' màgic dels caçafantasmes i camina per les aigües de la badia de Nova York fins arribar a terra ferma. Allà passeja al ritme de ‘Higher and higher’ amb els protagonistes (Bill Murray inclòs), entusiasmats, a dins de la seva corona. Com a curiositat us direm que la rèplica que es va realitzar de Lady Liberty era un 30% més gran que l’original.

'El planeta dels simis' (1968): la prova de la destrucció total

La de l’Estàtua de la Llibertat és, en aquest film, una aparició impactant. En el que va esdevenir un dels grans finals de la història del cinema, un Charlton Heston a cavall cau de genolls en veure, mig enfonsada a la sorra d'una platja idíl·lica, la icona dels ideals americans, una visió que li confirma el que temia: és a la Terra. La frase final també ha passat als annals del cinema: "Maníacs!!! L’heu destruït! Jo us maleeixo tots! Maleeixo les guerres! Us maleeixo!!!”.

 

'Saboteur' (1942): la caiguda al buit del veritable culpable

A més dels autocameos, Hitchcock tenia una altra afició filmogràfica: utilitzar grans monuments als seus metratges (sí, estem pensant en la persecució de 'North by Northwest' al mont Rushmore). La primera vegada que ho va fer va ser a ‘Saboteur’ (1942), en què el protagonista, un dels estimats falsos culpables de Hitchcock, acaba a la torxa de l’estàtua, des d’on cau al buit el veritable culpable.

 

'X-Men' (2000): el Bé i el Mal lluiten a la icona de les llibertats

Magneto, dolent entre els dolents, utilitza l’Estàtua de la Llibertat com un imant gegant per atrapar els X-Men. L’estàtua també és l’escena d’una batalla ferotge i al·legòrica entre... ho endevineu? El Bé i el Mal, representats en les figures de Wolverine (Hugh Jackman) i Sabretooth (Tyler Mane).

 

'Superman IV' (1987): convertida en arma per Nuclear Man

A l’última pel·lícula de la saga sobre l’heroi, el superdolent Nuclear Man utilitza l'estàtua com a arma i estampar-la contra uns ciutadans que s’ho miren, atònits i espantats, des del carrer. Finalment, com no podia ser d’una altra manera, Superman salva el monument i els novaiorquesos de morir aixafats.

 

'Deep impact' (1998): engolida i decapitada per un tsunami

Al film de Mimi Leder, Lady Liberty torna a ser arrasada per un tsunami provocat per l'impacte d'un cometa a la Terra. Uns segons més tard, es veu el seu cap decapitat, viatjant a gran velocitat per uns carrers de Manhattan que ja estan negats d’aigua. 


'Cloverfield' (2008): desfigurada per un monstre gegant

A 'Cloverfield', l'estàtua torna a ser decapitada, però, ara, per una criatura gegant que li arrenca el cap i el llança a gran velocitat després d’haver-li clavat les dents i d'haver-li desfigurat la cara.

 

'The day after tomorrow' (2004): ofegada i congelada

Ens quedem amb dues imatges, també apocalíptiques: la primera, quan l’estàtua és engolida per un tsunami que destrueix Nova York. La segona, quan una mena de nova edat glacial congela la ciutat i aquesta personificació dels ideals americans.

 

'Titanic' (1997): un símbol de supervivència i salvació

És la primera imatge que veu una desolada Kate Winslet quan el seu bot entra al port de Nova York, la imatge de la salvació per als supervivents d’un dels pitjors naufragis de la història. I tot sota la pluja.

 

'Splash' (1984): als peus de la nuesa de Daryl Hannah

Al film de Ron Howard, una encisadora sirena representada per Daryl Hannah apareix nua i convertida en humana al peu de l’Estàtua de la Llibertat, on és detinguda per la policia enmig d’una multitud que, escandalitzada per la seva nuesa, l’escridassa. 
 
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Segons aquesta superstició, cap compositor podria superar la frontera de la Novena Simfonia
El compositor i l'escriptora es van instal·lar a Valldemossa a finals del 1838
Aquest cap de setmana vam entrar al monestir. Us ho expliquem el dia en què s'hi traslladaran les peces del Museu de Lleida
De l'emperador Didi Julià a Bernard Madoff passant pel cardenal francès que va tenir un afer amb una falsa Maria Antonieta
De la segregació del bisbat de Lleida a l'actualitat
  • Egipcis contra hititesCadeix: revivim la primera batalla de la història
  • Penedès, segle XIQuan Mir Geribert va desafiar el casal de Barcelona
  • Conte de NadalEl 'best-seller' de Dickens que va sacsejar Anglaterra el 1843
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació