sapiens.cat

Descobreix la teva història

Preguntes amb història
  • Comenta

Qui va ser Virginia Orbison?

La nord-americana que va introduir la Fe bahá'í a Barcelona

Àlex Novials Dijous, 14 de setembre de 2017

Virgina Orbison
Virgina Orbison
Wikimedia Commons

No parlava gens el castellà, però quan el líder mundial de la Fe bahá’í va fer una crida per trobar pioners que estenguessin la seva religió pel món, Virginia Orbison no va dubtar a viatjar a Santiago de Xile. Era el setembre de 1942 i feia nou anys que aquesta californiana professava la Fe bahá’í, que l’havia captivat amb el seu missatge d’amor universal i la seva exhortació al foment de l’educació i la igualtat de sexes. Quan la jove va aterrar a Sud-amèrica es va dedicar a aprendre l’idioma per transmetre les ensenyances de Bahá’u’lláh, i poc després va viatjar al Brasil, on va seguir amb la mateixa tasca. Quan va acabar la Segona Guerra Mundial, nous voluntaris van ser cridats per viatjar a una Europa en ruïnes. El gener de 1947 s’establia a Madrid: eren temps difícils en què, com ella mateixa reconeixia, “havies d’anar amb molt de compte. Havies de conèixer molt bé algú abans d’atrevir-te a mencionar la Fe”.

Conversions i assamblees 
Va reunir un grup de persones interessades en aquesta fe que de mica en mica es van anar convertint, i l’any següent es va poder fundar la primera Assemblea Espiritual Local a la capital espanyola. L’Assemblea estava destinada a guiar els esforços de la incipient comunitat, a difondre les ensenyances bahá’í i a estimular una vida comunitària alhora oberta i unida. Després d’aquest primer èxit va viatjar a Barcelona, i amb l’ajuda d’una altra nord-americana, Marion Little, el 1949 hi van bastir una segona Assemblea. Les seves reunions eren sempre discretes i poc nombroses, per no cridar l’atenció de la policia franquista. Malgrat tot, el 1954 la va detenir la temuda Brigada Social, juntament amb tots els assistents a una trobada, però els van deixar anar l’endemà.

Gràcies a la llavor que va sembrar, el 1963 ja hi havia a Catalunya assemblees a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Sabadell i Terrassa, i grups més petits de fidels a Badalona, Cornellà i Sant Joan Despí. Des de llavors, en coherència amb les seves creences, els bahá’í treballen al mateix temps en la transformació de la persona i la millora de la societat, ja que l’aprenentatge continu i col·lectiu desemboca en accions concretes de servei comunitari en diferents localitats del país.

Trobar-se per aprendre
El Centre Bahá’í de Barcelona es troba al barri de les Corts (Galileu, 336) i ofereix un gran nombre d’activitats gratuïtes i obertes a tothom, sense discriminació per creences, condició social o ètnia. Més informació a www.bahaibarcelona.org.

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
  • A sang fredaL'assassinat d'una família catalana a l'Argentina
  • A la recerca del gran dinosaureCom s'ha trobat i extret al Pallars el coll de titanosaure més gran del país
  • En quarentenaLa pesta sobre Catalunya al segle XVII
De la clandestinitat a la consulta: els cent anys d'independentisme català en 10 punts
B the travel brand Xperience és un nou concepte de botigues de viatges
Ja pots votar els plats amb IGP o DOP del país que més t'agraden!
Fem un viatge amb sis parades per la història d'aquest joc
Els tallers es fan cada diumenge al matí i se centren en l'antic Egipte, Grècia, l'arqueologia i la cultura visigoda
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació