'El camí de les aigües', un cant a la cuina i a les àvies treballadores

Us avancem un capítol de la novel·la de Carme Martí, un viatge a les nostres arrels carregat d'olors i sabors

9 d'octubre del 2017

Un quadern de receptes amb molta història

La novel·la 'El camí de les aigües' narra les vivències de Maria Badia, una cuinera de l'Espluga de Francolí que manté una lluita constant per superar les adversitats del segle XX. La Maria anota les seves receptes en un quadern i és precisament a través d'aquest que es reviu la seva capacitat per tirar endavant amb un somriure.

L'escriptora Carme Martí, autora de l'exitosa novel·la 'Un cel de plom', dedicada a la vida de Neus Català, explica els fets des de l'actualitat, a partir de la mirada de Laura, una noia que busca desesperadament recuperar el seu control emocional mitjançant l'escriptura. La noia només troba un cert refugi en les trobades amb un jove veí i les visites a la seva àvia, a qui llegeix la història de la Maria Badia, una història que la deixa sense paraules i la remou ben endins. L'obra, cuinada a foc lent durant cinc anys, es converteix en un homenatge a les vides de les nostres àvies.

'El camí de les aigües', que arribarà a les llibreries el proper 16 d'octubre, està editat per Ara Llibres, l'editorial que pertany a SOM, el mateix grup de què forma part Sàpiens Publicacions.
 

Llegeix en exclusiva un capítol de la novel·la