Desenterrant el silenci

Exposició 'Desenterrant el silenci'

Exposició 'Desenterrant el silenci' FOTO Cultura Banyoles

La mostra fotogràfica de Sergi Bernal se centra en l'afusellament del professor català Antoni Benaiges. L'exposició presenta una trentena de fotografies en blanc i negre, de diferents formats, que reconstrueixen la història del mestre Antoni Benaiges a partir de la seva exhumació, a l'estiu de 2010, de la fossa de La Pedraja, on va ser enterrat amb altres 103 persones afusellades pel bàndol feixista.

Els tres pilars de la mostra són les fosses del franquisme, la repressió i la depuració dels mestres de la República, i la impremta a l'escola, fruit del mètode pedagògic Freinet, que va aplica Benaiges a Bañuelos de Bureba. És per això que a l'exposició es podran veure facsímils dels quaderns que el mestre i els seus alumnes van publicar entre 1934 i 1936.

La mostra es completa amb un audiovisual del projecte 'Desenterrant el silenci', amb més imatges i documents, així com també amb una fossa reproduïda en una lona de 20 m².

SAP 191

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto