Festa bahá’í dels 19 dies

La part social posa punt i final a la festa dels 19 dies

La part social posa punt i final a la festa dels 19 dies

L’any bahá’í està format per 19 mesos de 19 dies cada un, als quals cal afegir quatre o cinc dies anomenats “intercalars”, dedicats a la preparació espiritual per al dejuni –últim mes del calendari bahá’í. El primer dia de cada mes els bahá’ís celebren una festa comunitària en què lloen Déu i festegen la convivència dels creients. En aquesta celebració, que és oberta a persones de totes les edats, s’uneixen els membres de diverses comunitats bahá’ís i participen activament en la presa de decisions d’àmbit local.

Els bahá’ís creuen, per damunt de tot, en la unitat del poble (“La Terra és un sol país i la humanitat, els seus ciutadans”, segons els textos sagrats) i les seves festes ho posen de manifest. La dels 19 dies no és una excepció i tota la celebració es duu a terme de manera comunitària.

La festa es divideix en tres grans eixos: espiritual, consultiu i social. La primera part de la celebració està protagonitzada per la lectura en veu alta de pregàries i fragments de textos sagrats amb l’objectiu d’elevar l’ànima dels fidels a través de la meditació sobre la Fe Bahá’í, fundada per Bahá’u’lláh i originària de l’Iran. Tot seguit, la festa se centra en la consulta administrativa al llarg de la qual l’Assemblea Espiritual Local comparteix notícies, transmet els seus missatges, i rep els suggeriments i propostes dels membres de la comunitat. L’àmbit social pren el relleu en la darrera part de la celebració, dedicada a l’amistat i l’hospitalitat. És en aquesta part final on la celebració pren un caire més festiu, amb la representació de danses i músiques tradicionals.

SAP 191

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto