Història de les germanes Úriz

Museu Memorial de l'Exili a La Jonquera

Museu Memorial de l'Exili a La Jonquera FOTO MUME

Pepita i Elisa Úriz, nascudes, respectivament, als municipis navarresos de Badostáin i Tafalla, van ser dues militants comunistes que van exercir de professores a les Escoles de Magisteri de Girona, Lleida i Tarragona. La seva rellevància històrica ve dotada pel fort compromís en la defensa dels drets de la dona i dels infants durant la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial.

Per commemorar la seva gran tasca i la forta contribució que van aportar a la pedagogia de l’Espanya de començaments del segle XX, el Museu Memorial de l’Exili ha organitzat ‘De Badostáin a Berlín Oriental. Història i compromís de les germanes Úriz’, una exposició que narra la vida de Pepita i Elisa, des del seu naixement a Navarra fins a la seva mort a la República Democràtica d’Alemanya, on es trobaven exiliades des de 1951. Es tracta d’una bona forma d’entendre el pensament, les vides i les accions que van desenvolupar aquestes germanes, actualment considerades les precursores de l’escola moderna a l’Estat espanyol.

Portada 193

Madame Companys

Descobrim Carme Ballester, qui va ser la primera dama de Catalunya

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto