Ruta nocturna al Cementiri de Montjuïc

El cementiri de Montjuïc de nit

El cementiri de Montjuïc de nit

El Cementiri de Montjuïc es va inaugurar l'any 1883 en plena crisi econòmica. El final de la "febre d’or", moviment borsari especulatiu que enriquí i arruïnà en poc temps molts barcelonins i catalans, va obligar la ciutat a centrar de nou els seus esforços en la recuperació de la indústria i a buscar solucions creatives als problemes socials.

L'Ajuntament de Barcelona i, en particular, el seu alcalde Francesc Rius i Taulet, respongueren a les necessitats de la ciutat amb dos iniciatives: la inauguració del Cementiri Nou, i, uns anys més tard, l'Exposició Universal a Barcelona l'any 1888.


De la seva banda, el projecte del Cementiri Nou –avui, el Cementiri de Montjuïc elaborat per l'arquitecte municipal, Leandre Albareda, anticipa i representa l'ambició cultural que va acompanyar a la ciutadania de Barcelona durant les dècades següents i assenyala la participació de la ciutat en el projecte de modernitat que va viure Europa a finals del segle XIX i principis del XX.


Així, els cementiris són, en moltes ocasions, part i reflex de la història de les ciutats i de les nacions, una antologia inusual de les costums dels diferents grups socials, de les diferents èpoques i dels diferents llocs.

Aquesta visita nocturna es desenvolupa de manera guiada de la mà d'uns personatges vestits d'època que expliquen la història i la cultura del recinte funerari, vinculada a la història de Barcelona. El passeig nocturn comptarà, també, amb música clàssica en directe a diversos punts del cementiri.


L'activitat tindrà lloc el 23 de març entre les 19 i les 22 h, i és gratuïta i oberta a tothom, prèvia reserva de plaça o trucant al telèfon 93 484 19 99. Límit de persones per grup: 55. Límit d'inscripcions per persona: 4.

SAP 191

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto