Simhat Torà

Fragment de la Torà que data del 1830

Fragment de la Torà que data del 1830

Un cop acabat el record dels 40 anys de camí pel desert dels israelites fugint de l’esclavitud d’Egipte, el poble jueu celebra la Simhat Torà. Es tracta d’un dia especial, ja que coincideix amb l’acabament de la lectura de l’última part del Pentateuc en un rotlle de la Torà a les sinagogues i es recomença a llegir la primera part, coneguda com a Gènesi. A partir d’aquest moment, totes les setmanes es llegeix el Paraixà, una porció del llibre sagrat del judaisme designada pels savis de la religió. La Simhat Torà va néixer en temps talmúdics, quan existia el costum babilònic de completar en un any la lectura íntegra de la Torà.

Enguany la Simhat Tora se celebra el dia 13 d’octubre, i al llarg de la jornada tots els pergamins de la Torà són portats en una processó de set voltes a la sinagoga. La desfilada està acompanyada de danses i cants al voltant de la Torà per celebrar amb alegria i goig el final i el nou començament de la lectura més sagrada de la religió jueva. D’altra banda, tradicionalment als nens se’ls dóna dolços i fruita, ja que es diu que els manaments del Senyor són més dolços que la mel.

SAP 191

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto