El despertament cultural fora d'Europa, a la 'Història de la Humanitat i la Llibertat'

El nou volum descobreix els inicis de les societats i civilitzacions d'Àsia, Amèrica i Àfrica

Estàtua de Buda -  Shutterstock
Estàtua de Buda - Shutterstock

Mentre a la Mediterrània grecs i romans propagaven el seu model cultural, a l'altre extrem del globus es desenvolupaven civilitzacions tant o més poderoses, d'importància cabdal en la història de la humanitat. Personatges com Confuci, a la Xina, o Buda, a l'Índia, van crear escoles de pensament que s'anirien estenent per les rutes de la seda, el major entramat comercial del món que unia la capital xinesa amb els límits orientals de l'imperi Romà. Al continent asiàtic també van néixer invents com la pólvora, la brúixola o la impremta, que revolucionarien la història.

D'altra banda, al continent americà comencen a prendre forma dues àrees culturals que seran el focus civilitzador de les grans cultures precolombines. Per una banda, a Mesoamèrica el cultiu del blat de moro serà determinant per al desenvolupament de les primeres cultures, que tindran com a gran referent els olmeques. Per l'altra, a l'àrea cultural andina les primeres societats són molt més dependents dels recursos marítims i formen els primers nuclis civilitzadors a Caral i Chavín de Huantar. Finalment, a Àfrica són diverses les cultures que es desenvolupen a part de l'egípcia i que conformaran la gran diversitat del continent.

Un projecte ambiciós
La 'Història de la Humanitat i la Llibertat' és el projecte editorial més ambiciós de Sàpiens Publicacions, una obra de 20 volums feta seguint la fórmula SÀPIENS (escrita per periodistes i assessorada pels millors historiadors) que ha estat possible gràcies a la participació prèvia de 2.000 mecenes de la llibertat. Gràcies a ells ha sortit a la llum la primera història universal que posa l'accent en la llibertat com a motor de l'evolució humana i que compta amb el suport de personalitats catalanes de diversos àmbits com Quim Torra, Titot, Òscar Andreu o Johan Cruyff (podeu veure'ls tots a sapiens.cat/llibertat).

Els volums restants
Després d'aquest exemplar es lliuraran setmanalment la resta de volums en l'ordre següent:

  • 'El Renaixement i l'expansió de les idees' (11 i 12 de juliol)
  • 'Cultures llunyanes: l'esplendor precolombina i africana' (18 i 19 de juliol)
  • 'L'Islam i les altres potències medievals' (25 i 26 de juliol)
  • 'Les tensions d'entreguerres i el combat contra el feixisme' (1 i 2 d'agost)
  • 'Les revolucions democràtiques i l'aparició dels nacionalismes' (8 i 9 d'agost)
  • 'La Guerra Freda i la caiguda del mur de Berlín' (15 i 16 d'agost)
  • 'De l'absolutisme a la revolució. La independència dels EUA' (22 i 23 d'agost)
  • 'Del descobriment del foc al naixement de l'agricultura' (29 i 30 d'agost)

A banda d'adquirir-la al quiosc, també existeix l'opció de subscriure-s'hi a www.sapiens.cat/llibertat i rebre els exemplars a casa. En aquest mateix web trobareu informació detallada sobre l'obra i sobre cadascun dels volums.

Les persones que completin els 20 volums rebran el darrer exemplar amb una dedicatòria personal, única i exclusiva, que els acreditarà com a impulsors de l'obra.