Actualitat

La gastronomia històrica arriba a Barcelona

El Museu d'Història de la ciutat posarà a la venda productes inspirats en receptes històriques

Juan Carlos Moreno
29 de juny de 2012
Cuina medieval
Cuina medieval
Què es menjava a la Barcelona de l'època moderna? Aquesta és la pregunta que ha intentat respondre un estudi de recerca històrica i experimental del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Hi han col·laborat la Universitat de Barcelona, pel que fa a la recerca acadèmica, i la Fundació Alícia, dedicada a la innovació tecnològica en cuina, la millora dels hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.

L'objectiu de la iniciativa és no només esbrinar com era la producció, les receptes, els ingredients i els estris de la cuina històrica, sinó sobretot portar-la a la pràctica, recuperar aquells tastos del passat, una forma ben original i saborosa de restituir el patrimoni. I això és el que s'ha fet amb quatre receptes seleccionades per tal d'elaborar-les amb la màxima fidelitat possible i que puguin produir-se més enllà de l'àmbit del Museu i comercialitzar-se. És a dir, que deixin de ser un objecte del passat per esdevenir de nou una realitat i, qui sap, potser també incorporar-se al flux de la innovació culinària.

Les quatre receptes escollides en aquest projecte són les de la salsa de tomàquet, la xocolata, les neules i el mostatxó. Els productes històrics es distribuiran en botigues gurmet de tot Catalunya amb la imatge de marca del Museu a l'envàs.

Subscriu-t'hi

Portada 193

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada 193

Madame Companys

Descobrim Carme Ballester, qui va ser la primera dama de Catalunya

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto