Afers religiosos

El Sopar del Senyor dels Testimonis de Jehovà

Els testimonis de Jehovà celebren un sopar per commemorar el sacrifici de Jesús per alliberar la humanitat

19 d'agost de 2015
L'escenificació de l'últim sopar és una part elemental de la cerimònia
L'escenificació de l'últim sopar és una part elemental de la cerimònia

Viatgem fins al dia 14 de nissan (primer mes del calendari hebreu bíblic) de l’any 33 dC, quan Jesús es va reunir amb els apòstols just després de caure la nit a Jerusalem. És aquest vespre quan Jesús anuncia el seu sacrifici en favor de l’alliberament de les persones del pecat i de la mort. Des d’aleshores i any rere any, després de la posta de sol del dia 14 de nissan (entre els mesos de març i abril del calendari litúrgic catòlic), els testimonis de Jehovà commemoren un sopar obert a tot el públic, també anomenat Memorial de la mort de Jesucrist.

La celebració consta de dues parts: la primera està protagonitzada per una breu conferència en què es dóna a conèixer la figura de Jesucrist, els seus ensenyaments i què representa la seva mort. La segona dóna a conèixer de quina manera les persones es poden beneficiar del seu sacrifici i, a continuació, es duu a terme una escenificació del sopar amb el pa i el vi, símbols del cos i la sang de Jesucrist. 

El Sopar del Senyor es realitza a partir de les 20 h del dia 14 de nissan a totes les anomenades "Sales del Regne" (llocs de reunió) que hi ha en territori català, i en auditoris i espais que les diferents congregacions preparen de manera especial per a l’ocasió.

Podeu consultar el centre més proper per participar d’aquesta celebració al web http://www.jw.org/cat/.

Subscriu-t'hi

Portada 194

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada 194

1968: quan la guerra del Vietnam va sacsejar el món

Ens endinsem en les mobilitzacions estudiantils de caràcter global contra el conflicte que van donar peu a l'eclosió de moviments com l'ecologisme o el feminisme

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto