Aniversari del naixement de Báb i de Bahá'u'lláh

En passades edicions s'han dut a terme concerts corals amb motiu del naixement del Báb.

En passades edicions s'han dut a terme concerts corals amb motiu del naixement del Báb.

Els bahá’í celebren el naixement de les figures més importants de la seva fe: el Báb, primer Missatger de Déu, que va néixer l’any 1819, i Bahá’u’lláh, considerat el verdader fundador de la religió bahá’í, nascut a Pèrsia el 1817. Fins fa uns anys, aquestes celebracions tenien lloc en dies separats: el 12 de novembre en el cas Bahá’u’lláh, i el 20 d'octubre en el del Báb. Ara, però, se celebren tenint en compte un nou calendari que va instituir el mateix Báb i tenen lloc en dies consecutius, per la qual cosa són conegudes com 'Festivitats del Doble Natalici'. Aquest 2017 seran el 21 i el 22 d'octubre.

Durant les celebracions es duen a terme lectures en veu alta de pregàries i fragments de textos sagrats perquè els assistents puguin meditar. En aquests textos es fa palès el missatge unificador de l’home i la societat de la fe Bahá’í: "la Terra és un sol país i la humanitat, els seus ciutadans".

Després de recitar els fragments del llibre sagrat es realitza una explicació històrica d’ambdues celebracions, que acaba de manera festiva amb danses i músiques tradicionals bahá’í. Les dues jornades acaben amb un dinar de germanor que posa punt final a les festes del Doble Natalici.

Portada 194

1968: quan la guerra del Vietnam va sacsejar el món

Ens endinsem en les mobilitzacions estudiantils de caràcter global contra el conflicte que van donar peu a l'eclosió de moviments com l'ecologisme o el feminisme

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto