El Museu d'Arqueologia de Catalunya a Barcelona, un viatge als nostres orígens

Sala del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Barcelona

Sala del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Barcelona

Des de fa uns anys, les sales de la seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Barcelona s’han anat renovant de mica en mica. El resultat bé mereix una visita, plantejada com un recorregut per la prehistòria i la història antiga de Catalunya. I aquest viatge es fa d’una manera molt visual, a través de les peces més rellevants de l’arqueologia catalana, i entre les quals destaquen la mandíbula de Sitges, la Senyora de les Muntanyes, la deessa Tànit, la pàtera de Tivissa o el cèlebre mosaic romà de les Tres Gràcies.

Dels ibers als visigots
Sota el títol 'Els orígens' es mostren els avenços tecnològics que es van produir a la prehistòria i que poden considerar-se tant o més revolucionaris que els actuals. Aquí hi veureu eines i indústria lítica que ens parlen d’un temps en què la humanitat va canviar gràcies al domini del foc, a l'organització social i a l'aparició de l'agricultura i ramaderia. Els ibers van representar una nova civilització de la qual al MAC es conserven importants vestigis, com el tresor de Tivissa, considerat el millor exemple d’orfebreria ibèrica que es conserva a Catalunya. La Mediterrània, el 'pont de mar blava', va esdevenir el camí per on van transitar els comerciants i mariners fenicis i grecs fins arribar a casa nostra. Igual que els romans, totes tres civilitzacions ocupen un espai preeminent a les vitrines del Museu. Tampoc no hi podia faltar un apartat dedicat als visigots, els grans desconeguts. Seves són les sales que acullen el destacable Tresor de Torredonjimeno.

La sala 13
Aquesta sala renovada l'any 2013 acull el fons vinculat amb els ibers, una civilització que va sorgir de l'evolució social, cultural i política que van experimentar les poblacions indígenes de la franja mediterrània i de més enllà dels Pirineus entre el segle VI i la primeria del II aC. El MAC gestiona alguns dels jaciments ibèrics cabdals de Catalunya, com el d'Ullastret.

Portada 194

1968: quan la guerra del Vietnam va sacsejar el món

Ens endinsem en les mobilitzacions estudiantils de caràcter global contra el conflicte que van donar peu a l'eclosió de moviments com l'ecologisme o el feminisme

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto