El patrimoni català any a any

Què és

“Què podem fer pel nostre patrimoni?” És el que ens vam preguntar a SÀPIENS després de la crisi de la COVID-19. La resposta va ser clara: reivindicar un patrimoni mil·lenari, valuós i universal. I ho fem amb una edició especial de SÀPIENS i amb aquesta línia del temps tridimensional amb cent monuments que van des de la prehistòria fins al segle XX, una manera de copsar la grandesa i l’abast del patrimoni català.

Les autores d'aquesta línia del temps són Carla Galisteo (textos) i Caterina Úbeda (concepte, interactiu i textos s. XIX i XX).

Com navegar-hi
  • Podeu navegar-hi des del mòbil o des de l'ordinador (opció recomanada). Si teniu problemes de visualització, feu clic en aquest enllaç.
  • La línia del temps conté cent monuments ordenats cronològicament i classificats per categories (prehistòria, edat antiga, edat mitjana, edat moderna i edat contemporània). Cada categoria està identificada per un color. Si feu clic a les imatges se us obrirà una fitxa amb un text breu, imatges i vídeos de cada monument.
  • Podeu moure-us fent 'scroll' amb el ratolí de l’ordinador o fent clic a una de les fitxes i anar-les passant fent clic també a la fletxa que apareix a sota (on hi diu “1 de 100 històries”). Si ho feu des del mòbil, feu 'scroll' amb el dit des d'una de les franges negres que hi ha a cada costat dels monuments.
  • A la part inferior dreta hi ha la icona d’una clau anglesa. Si hi feu clic, podeu cercar per nom i categories, canviar el tipus de visualització i modificar el zoom.