El col·laborador de SÀPIENS Antoni Janer és capdavanter d'una nova visió de l'ensenyament del llatí i el grec a les aules, concretament d'un mètode centrat en l'origen etimològic dels mots actuals: "la salvació del professorat de clàssiques". En paraules del periodista i filòleg mallorquí, les etimologies són un esquer pedagògic fantàstic perquè l’estudiant pugui resseguir la vigència de la cultura clàssica a l'hora de fer traduccions i perquè l’essència de la civilització occidental adquireixi més sentit per a les noves generacions.
Precisament amb l'objectiu de divulgar aquesta nova proposta educativa, Janer oferirà una xerrada titulada 'La vida secreta de les paraules, l'etimologia com a esquer didàctic', el dissabte 8 de febrer (11.30 h) al Saló de Graus del Campus de Barcelona de la Universitat Internacional de Catalunya. Una conferència que, de ben segur, aportarà llum al mètode educatiu utilitzat actualment a l'hora d'ensenyar les llengües clàssiques que, com ell mateix lamenta, "tenen la mala fama de ser mortes".
La xerrada d'Antoni Janer s'emmarca en les II Jornades sobre l'Ensenyament de les Humanitats al Batxillerat que organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.