Actualitat

Carles Puyol: "Sant Climent de Taüll és una joia del romànic que emociona”

L’excapità del Barça proposa l’església romànica de Taüll per al concurs del monument favorit

14 de març de 2019
Carles Puyol en una imatge feta pública al seu perfil d'Instagram
Carles Puyol en una imatge feta pública al seu perfil d'Instagram

Carles Puyol, un dels millors defenses que ha tingut el FC Barcelona en la seva història, aposta per Sant Climent de Taüll en el concurs 'El monument favorit dels catalans'. El motiu? "Sant Climent de Taüll és una joia del romànic que emociona". L’etern capità blaugrana assegura també que un dels aspectes que més en valora és que l'església "es troba en plena natura, a la Vall de Boí".

De fet, tot el conjunt romànic de la vall és patrimoni mundial de la Unesco des de l'any 2000, i des d'aleshores el nombre de visitants no ha parat de créixer, atrets pel romànic i pels paisatges que l'envolten.

Una figura mítica del barcelonisme
Carles Puyol va debutar amb el primer equip del Barça la temporada 1999-2000, i el 2004 es va convertir en el capità. Defensa irrepetible, va establir un vincle important amb l’afició blaugrana i, de fet, en tota la seva carrera futbolística només ha jugat al FC Barcelona. El 2014 es va retirar, però no s’ha desvinculat del món futbolístic.

 

Sant Climent
Església de Sant Climent de Taüll
 

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris