Actualitat 2019

Et convidem a la festa del Monument favorit dels catalans

El 15 de juny, l'Esquerda rebrà l'acreditació oficial com a guanyador del concurs en una jornada en què hi haurà activitats familiars gratuïtes

03 de de juny de 2019
Visita guiada al jaciment de l'Esquerda
Visita guiada al jaciment de l'Esquerda X. Teixidor

Anoteu-vos-ho bé: dissabte 15 de juny, de 17.30 a 21 h, celebrarem la Festa del monument favorit dels catalans al jaciment de l'Esquerda, el guanyador de la quarta edició del concurs. La festa s’emmarca dins les Jornades d'Arqueologia d'Europa, dirigides per l'Institut Nacional de Recerques Arqueològiques Preventives francès (INRAP) i que se celebraran del 14 al 16 de juny arreu del continent. L’Esquerda és un dels jaciments que s’han adscrit a la iniciativa en el primer any que s’obre a tots els països europeus per acostar al públic el patrimoni arqueològic.

La jornada estarà repleta de tallers i visites guiades destinades a donar a conèixer l’apassionant història del jaciment, i tindrà com a colofó el lliurament de la placa que distingeix L’Esquerda com el Monument favorit dels catalans 2019.

El programa d'activitats serà el següent

  • De 18 a 19 h, taller d’antropologia física. Com eren els habitants de l’Esquerda en època medieval? Què en sabem dels seus costums funeraris? Quina esperança de vida tenien? La resposta, i la de moltes altres preguntes, es troba en un taller a càrrec de la doctora en Arqueologia i Antropologia per la Universitat de Barcelona Antònia Díaz-Carvajal.
  • De 18.30 a 19. 30 h, taller de forja. Heu vist mai com treballa un ferrer? Coneixeu les eines que fa servir? Experimentareu com treballaven els ferrers de l’edat mitjana de la mà del mestre ferrer Oriol Amblàs i Novellas.
  • De 19.30 a 21 h, visita guiada al poblat ibèric i medieval de l’Esquerda, de la mà de l’equip d’arqueòlegs que excava el jaciment.
  • A les 19 h, es farà l’acte de lliurament de la placa que distingeix l’Esquerda com el Monument favorit dels catalans 2019 a càrrec de Manuel Rueda, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya.
  • A més, els assistents gaudiran d'un berenar popular, entre altres sorpreses.


Anoteu-ho bé a l'agenda: us hi esperem.

Taller de forja
Taller de forja

Comentaris