Actualitat

Quim Morales: “L’Esquerda és un veritable tresor del patrimoni arqueològic català”

El presentador i guionista escull el jaciment ibèric i medieval de l’Esquerda

12 de abril de 2019
Quim Morales
Quim Morales 8tv

El jaciment arqueològic de l’Esquerda, amb restes d’un poblat ibèric i medieval, és la proposta del periodista Quim Morales per al concurs 'El monument favorit'. “El seu emplaçament, la vista magnífica sobre la plana de Vic i l'alt interès històric del seu jaciment” són alguns dels motius que el porten a valorar l’Esquerda com “un monument imprescindible i un veritable tresor del patrimoni arqueològic català”.

Ràdio i televisió amb molt humor
Fa una dècada que el Quim Morales ens fa riure al capdavant del programa radiofònic ‘La Segona Hora’ de RAC1, líder d’audiència en la seva franja horària. També ha treballat a Ràdio Estel, Ràdio Corbera, M80, la Cadena SER i Ona Catalana. A la televisió, va presentar ‘Catalunya Directe’ a 8tv i ha treballat com a guionista als cèlebres programes d’humor ‘Polònia’ i ‘Crackòvia’ de TV3, i anteriorment a ‘Fes-t’ho mirar’ i ‘Barçòvia’.
 

Jaciment arqueològic de l'Esquerda
El jaciment arqueològic de l'Esquerda
 

Escollir el monument favorit dels catalans
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de les semifinals i de la final s'hi afegirà una quantitat de vots extra, els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris