Actualitat 2019

Santi Millán: “Al Cogul tenim el privilegi de gaudir d’uns dels primers ‘graffitis’ de la història”

L'actor i presentador proposa les pintures rupestres de roca dels Moros com a monument favorit

22 de de març de 2019
Santi Millán
Santi Millán

“Si parlem de Patrimoni Mundial de la Unesco, segurament la nostra imaginació viatjarà a terres llunyanes”, explica l’actor i presentador de televisió Santi Millán, “sense adonar-nos que en tenim a casa nostra”. És el cas de la roca dels Moros del Cogul, “un dels jaciments rupestres més importants de Catalunya i de la península Ibèrica. Amb 42 figures pintades i 260 elements gravats sobre la roca, a casa nostra tenim el privilegi de gaudir d’un dels primers ‘graffitis’ de la història”, assegura l’actor.

Un 'showman' amb trajectòria
El conegut actor i presentador de televisió Santi Millán es va iniciar en el món de l’espectacle de la mà de la companyia La Cubana, amb tan sols 20 anys. Una dècada després, va fitxar per la productora El Terrat i va treballar com a 'showman' i presentador en programes com ‘La cosa nostra’, ‘Una altra cosa’, ‘A pèl’ o ‘Buenafuente’.

La seva fama es va estendre a nivell estatal quan va aparèixer a la popular sèrie ‘7 vidas’. Altres sèries de reconegut èxit en les que ha actuat són ‘Periodistas’, ‘Cuestión de Sexo’, ‘LEX’, ‘Frágiles’ i ‘El chiringuito de Pepe’. Actualment el veiem en la segona temporada de ‘Benvinguts a la família’, de TV3, i presentant el programa ‘Got talent’ a Telecinco. A més a més, des dels inicis Santi Millán ha combinat sempre la carrera televisiva amb el teatre i el cinema.
 

Reproducció d'una de les pintures rupestres de la roca dels Moros del Cogul
Reproducció d'una de les pintures rupestres de la roca dels Moros del Cogul


Escollir el monument favorit dels catalans
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de les semifinals i de la final s'hi afegirà una quantitat de vots extra, els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris