Premis

Cap de setmana a la terra dels senyors de Cardona

Voteu el vostre monument favorit i guanyeu una estada per visitar aquest castell del Bages i altres atractius de la zona

05 de març de 2019
Vista aèria del castell de Cardona
Vista aèria del castell de Cardona

Des del segle IX el castell de Cardona domina la comarca del Bages i controla la vall de les salines. Segles d’història s’amaguen dins d’aquesta fortalesa inexpugnable on residien els senyors de Cardona, una història que podreu descobrir si guanyeu aquest premi d''El monument favorit dels catalans’.

Us allotjareu una nit a l’Hotel Boutique Bremon, un edifici del segle XIX al bell mig de la ciutat de Cardona, des d’on sortireu a descobrir tots els atractius que la zona ofereix als visitants. A la mateixa vila, fundada al peu del castell i convertida en un actiu burg comercial a l’edat mitjana, hi fareu una ruta pel centre històric.

L’últim resistent del 1714
La visita al conjunt monumental del castell de Cardona us portarà a recórrer tots els racons de l’antiga residència comtal i la fortalesa moderna del segle XVII, així com l’excepcional col·legiata de Sant Vicenç, una joia del romànic llombard català. Durant la guerra de Successió, la fortalesa va esdevenir un símbol de resistència en ser l’última a rendir-se a les tropes borbòniques, després de Barcelona.

El premi també inclou una visita a la Muntanya de la Sal, un jaciment natural únic que va ser una de les mines de sal més importants del món. I per acabar-ho d’arrodonir, us convidem a fer un àpat, dinar o sopar, en un restaurant de cuina tradicional de la zona. El paquet és per a dues persones. 

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris