Premis

Els 150 moments clau de la 'Història de la Llibertat’

Emporteu-vos una obra cabdal que repassa els fets que han fet progressar la humanitat

05 de març de 2019
Portada de 'Història de la Llibertat. 150 moments clau'
Portada de 'Història de la Llibertat. 150 moments clau'

'Història de la Llibertat. 150 moments clau' és una obra imprescindible que no trobareu a llibreries o quioscos i que descobreix els personatges, fets, invents o idees que han fet progressar la humanitat, des de la prehistòria fins als nostres dies. Combinant el rigor acadèmic amb una clara vocació divulgativa, aquest volum repassa més de 2.000 anys d’història per comprendre la llibertat i observar com s’ha aconseguit al llarg dels segles, tant a Catalunya com a la resta del món.

Des de la invenció del foc fins a la Via Lliure, passant per personatges tan il·lustres com Gandhi, Martin Luther King o la dignitat de Companys, l'obra ajuda a comprendre l’evolució de la nostra societat i l’origen del que està passant a Catalunya, de la mà de col·laboradors del SÀPIENS com l'arqueòleg Eudald Carbonell o dels historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Agustí Alcoberro, entre molts altres.
 


Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris