Premis

Entrades per visitar la Casa Vicens

Voteu el vostre monument favorit i guanyeu dues entrades per visitar el primer edifici de Gaudí a Barcelona

13 de març de 2019
Casa Vicens
Casa Vicens Pol Viladoms - Casa Vicens

Al carrer de les Carolines de la vila de Gràcia s’hi amaga una casa senyorial d’influència àrab i oriental, de línies rectes, acolorida i vinculada en nombrosos detalls amb la natura. Es tracta de la primera obra important d’Antoni Gaudí, projectada el 1883 per encàrrec de l’empresari Manel Vicens i Montaner. Després de 130 anys com a residència privada, fa tan sols dos anys que la Casa Vicens va obrir al públic convertida en casa museu.

Vosaltres també la podreu visitar si guanyeu una de les visites per a dues persones que sortegem cada setmana. Hi trobareu no només una espectacular residència enjardinada que deixa entreveure el primerenc estil de Gaudí, sinó també una exposició permanent centrada en el context social i cultural de la Barcelona de l’època i en els primers moments de la carrera d’un jove arquitecte que s’anticipava al modernisme.

Escollir el monument favorit dels catalans
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris