Premis

Història, cultura, gastronomia i enoturisme a Sant Pere de Rodes

Sortegem un cap de setmana per descobrir els indrets que envolten el conjunt medieval empordanès

05 de març de 2019
Monestir de Sant Pere de Rodes
Monestir de Sant Pere de Rodes

Voleu explorar la tradició vinícola i oliverera de la serra de Rodes, en un escenari amb tanta història com el monestir de Sant Pere de Rodes? Amb aquest premi podreu fer-ho realitat, ja que conjuga com pocs patrimoni, gastronomia i enoturisme en un cap de setmana més que complet.

Si participeu al concurs ‘El monument favorit dels catalans' 2019, tindreu l'oportunitat de visitar de franc un monestir impressionant que durant quatre segles fou el principal centre espiritual del comtat d’Empúries. El conjunt medieval, des d'on es té una vista espectacular del golf de Roses, es completa amb el castell de Verdera i el poble de Santa Creu, avui en ruïnes però que en el seu temps va gaudir de gran prosperitat.

Després de la visita, us acostareu al Wine Family Museum, on us tenen preparat un recorregut per les seves vinyes i un tast dels seus millors vins. Per si no n'hi hagués prou, també visitareu i tastareu els olis del Molí antic d’Oli de Pau, els vins de la cooperativa Empordàlia, i gaudireu d'un dinar amb productes de proximitat.

I no tingueu pressa de fer-ho tot en un dia! El premi inclou una nit d’allotjament per a dues persones amb esmorzar a l’Hotel Restaurant Empòrium, on gaudireu també d’un sopar de cuina estacional i tradicional empordanesa, harmonitzat amb vins de la DO Empordà.

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris