Premis

Històries i llegendes de Cervera

Voteu el vostre monument favorit i guanyeu una visita d’un dia a la Capital de la Cultura Catalana 2019

06 de març de 2019
La universitat de Cervera
La universitat de Cervera Josep Giribet

Aquest 2019, Cervera és la Capital de la Cultura Catalana. Per mostrar el seu patrimoni en un any tan especial, un dels premis del concurs és una visita guiada a la ciutat i un dinar en un restaurant tradicional.

Sota el títol 'Cervera: entre història i llegenda', la visita s’inicia al Centre d’Acollida Turística amb la projecció d’un audiovisual sobre el naixement de la Generalitat de Catalunya, que precisament va culminar en aquesta ciutat l’any 1359. El primer indret que visitareu és el mirador de la Pèrgola, per gaudir d’una vista panoràmica de Cervera i de la seva muralla. Tot seguit us desplaçareu cap a la universitat i coneixereu l’interior d’aquesta esplendorosa obra de l’arquitectura civil catalana. Finalment, passejareu pel carrer Major per conèixer cases senyorials emblemàtiques com Cal Sabater o del Marqués de Campmany.

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris