Premis

Les millors fotografies de l'1 d'octubre en un llibre de Jordi Borràs

El fotoperiodista signa la crònica gràfica de la jornada del referèndum a ‘Dies que duraran anys’

05 de març de 2019
Portada de 'Dies que duraran anys', de Jordi Borràs
Portada de 'Dies que duraran anys', de Jordi Borràs

L’organització ciutadana i la repressió policial són dels dos elements que van marcar l’1 d’octubre, una jornada en què la dignitat d’un poble va fer front a la força de l’Estat. El fotoperiodista Jordi Borràs és l’autor de ‘Dies que duraran anys’, la crònica en imatges d’aquell dia que marcà un punt d’inflexió en la història recent de Catalunya.

Juntament amb les imatges de Jordi Borràs, l'obra inclou fotografies de Sergi Alcázar, Oriol Clavera, Ramon Ferrandis, Santi Iglesias i Miriam Lázaro, entre d’altres, per oferir un testimoni de primera mà del referèndum del dia 1 octubre i tots els esdeveniments posteriors d’un temps convuls. 

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris