Premis

Una entrada conjunta als tres monestirs de la Ruta del Cister

Descobriu de franc Santes Creus, Santa Maria de Poblet i Santa Maria de Vallbona, que va ser el 'Monument favorit dels catalans' del 2018

05 de març de 2019
Vallbona de les Monges
Vallbona de les Monges ©Roc Baldrich

Santes Creus, Santa Maria de Vallbona i Santa Maria de Poblet són tres conjunts monumentals excepcionals, tant per la seva bellesa arquitectònica com per l’essència espiritual que, encara avui, s’hi respira. Ara podreu descobrir-los de de franc amb les entrades conjuntes que sortegem cada setmana.

Amb aquestes entrades conjuntes, podreu accedir gratuïtament als tres monestirs reials per admirar, per exemple, els espectaculars vitralls i tombes reials enmig de la puresa i l’austeritat característica del Cister, al Reial Monestir de Santes Creus. A Santa Maria de Vallbona, us retrobareu amb la serenor i la pau que encara es respira en aquesta comunitat religiosa femenina amb vuit-cents anys d’història i podreu visitar el seu gran tresor, la farmàcia. Finalment, a Santa Maria de Poblet hi trobareu un impressionant conjunt arquitectònic que el 1991 va ser declarat patrimoni mundial de la Unesco.

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris