QUIN VA SER L'EQUIP DEL RÈGIM?
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
Preguntes i respostes

Quan van aparèixer els primers videojocs?

A mitjan anys 70, l'empresa Atari va llançar el primer videojoc amb veritable èxit comercial, el Pong, que simulava de manera naïf una partida de tennis surrealista

Albert Castellón
Tetris Perestroika
Tetris Perestroika

Malgrat que hi ha molts invents i patents que arrenquen de les dècades dels 40 i dels 50, no és fins a la darreria dels 70 que apareixen els primers videojocs autèntics. Recordeu Atari? Aquella empresa pionera va llançar el primer videojoc amb veritable èxit comercial, el Pong, que simulava de manera naïf una partida de tennis surrealista. Després vingueren marques, avui ja desaparegudes, com Amstrad, Spectrum, Sinclair i Commodore. Eren ordinadors amb processadors de 32 K i 64 K, que avui porten algunes joguines que podem comprar a botigues de xinesos... per menys de 5 euros.

Amb el desenvolupament de les consoles arribaren productes com el Pac-Man, una autèntica icona de la cultura pop, i altres videojocs mítics que van revolucionar la nostra infància com Mario Bros, la Game Boy de Nintendo o el Tetris, el llançament comercial del qual es va produir el 6 de juliol del 1984. El va crear l’enginyer informàtic rus Aleksei Pàjitnov mentre treballava a l’Acadèmia de Ciències de Moscou. És el joc més jugat de la història i darrere el seu desenvolupament i comercialització hi ha tota una història d’espies que la BBC va resumir en el documental 'Tetris: from Russia with love' (podeu veure'l a YouTube i posar subtítols en català).

Molt després van venir la Play Station, l’Xbox i la Wii, que, hem de reconèixer-ho, roben massa temps als nens, que ja no acostumen a jugar a la xarranca, saltar a corda i, sobretot, jugar a bales. On són les bales, per Déu!

Subscriu-t'hi

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

El règim contra el Barça

La revista que Florentino no vol que llegeixis

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto