OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Preguntes i respostes

Quant de temps va viure Isaac Albéniz a Camprodon?

Pocs mesos després d’haver nascut, el pianista prodigi va marxar a Barcelona amb la seva família i va exhibir el seu talent per tot el món

Cristina Masanés
Isaac Albéniz
Isaac Albéniz

Tot i que hi va viure poc temps, Camprodon no oblida aquell nen prodigi que als quatre anys ja interpretava ‘Les vespres sicilianes’ al piano i altres peces difícils. El Museu, la casa natal, el Memorial, el Festival Internacional de Música... s’associen al precoç músic que va néixer a Camprodon el 1860: Isaac Albéniz. Fill d’un funcionari d’Estat que canviava sovint de destí, als 6 anys el petit Isaac ja estudiava a París amb grans mestres i als vuit feia concerts a tot Espanya i a l’Amèrica del Sud. Expliquen que podia tocar amb els ulls tapats o bé d’esquena al piano. Als 16 anys, el secretari d’Alfons XII el va sentir i va quedar captivat. Poc després, li aconseguia una beca reial per estudiar a Europa. La seva carrera no s’aturaria.

El record de la seva ciutat natal         
Camprodon respira Albéniz, sobretot a l’estiu, quan s’organitza el Festival Internacional. Al Museu hi ha bones imatges d’època i mobiliari original com el piano de la seva germana i un magnífic piano de cua Bechstein. La casa natal es troba a la plaça Espanya. I el Memorial, a la de Santa Maria. Cada any, els organitzadors del Festival Internacional de Música Isaac Albéniz mouen cel i terra per trobar pianistes que s’atreveixin a interpretar la ‘Integral de la Suite Iberia’ d’Albéniz. Tot i la complexitat de l’obra, els acaben trobant.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto