Actualitat

30 anys del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

Publiquen un llibre amb les peces més representatives de les més de 20.000 que s'hi han restaurat

Juan Carlos Moreno
14 de desembre de 2011
Taller del Centre de Restauració de Béns Mobles
Taller del Centre de Restauració de Béns Mobles
El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), que depèn del Departament de Cultura, celebra aquests dies el 30è aniversari de la seva fundació. I ho fa amb tot un seguit d'activitats que s'allargaran durant el 2012. La primera d'aquestes ha estat la presentació del llibre ‘30 anys, 30 obres', que recull les peces més representatives de les més de 20.000 que s'hi han restaurat al llarg d'aquest període. La tria, que inclou obres mestres com la portalada de Ripoll, el retaule major de Santa Maria de Poblet, la Majestat Batlló o les pintures d'Estamariu, s'ha fet seguint diferents criteris: el territorial, representant el màxim de comarques possible; l'artístic, mostrant les diferents èpoques i estils; les tècniques i els suports; la singularitat de la restauració, i també que els béns culturals proposats es puguin contemplar sense dificultats.

La feina recollida en aquest llibre demostra com el CRBMC s'ha anat consolidant fins a esdevenir un referent al país, sobretot a partir de 2003, any en què es van inaugurar les instal•lacions de Valldoreix (Sant Cugat del Vallès), que inclouen tecnologia punta.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto