Actualitat

Creada una base de dades de miracles a Internet

Es tracta de 'The Miracle Database', desenvolupada per un equip de la universitat de Sheffield, a Anglaterra

17 de gener de 2011
'Els tres miracles de Sant Zenobi', un dels patrons de Florència, obra de Botticelli.
'Els tres miracles de Sant Zenobi', un dels patrons de Florència, obra de Botticelli.
La base de dades "The Miracles Database" és una nova eina online que permet veure quins han estat els miracles del passat. Per primera vegada, s'ha presentat un inventari molt complet sobre on, com i de quina manera, s'han produït miracles. L'ha desenvolupat un equip de recerca de la Universitat de Sheffield, a Anglaterra, que ha sistematizat amb suport digital els casos miraculosos registrats en textos medievals.

800 anys de miracles

Els primers miracles registrats (visions individuals i profecies) són del segle III. Mes endavant, cap al segle XII, ja inclouen curacions. La base de dades permet vincular fets diferents i establir regularitats entre paràmetres com el lloc, el gènere, la posició social dels beneficiaris i altres elements d'interès per als estudiosos. En conjunt, inclou dades de més de sis col·leccions d'històries de miracles i recull més de 600 fets considerats miraculosos durant 800 anys d'història. Per als medievalistes, els miracles resulten molt significatius de com l'Edat Mitjana europea es va relacionar, a cada moment dels segles, amb el cristianisme i la religiositat. Sovint, són una bona font per conèixer la vida entre les classes socials més baixes, que no van quedar registrades en altres fonts històriques.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto