Actualitat

El MHCAT presenta el cicle de conferències ‘T'estimo?'

Diversos experts parlaran sobre l'evolució de l'amor i el matrimoni al llarg del temps

Laura Quero
18 de març de 2016
 -  MHCAT
- MHCAT
El Museu d'Història de Catalunya (MHCAT) presenta un cicle de conferències al voltant de l'exposició 'T'estimo? Una història de l'amor i el matrimoni'. Aquesta mostra repassa els principals canvis que s'han donat en el matrimoni i en les maneres d'estimar-se al llarg del temps, des de l'època clàssica fins a l'actualitat. La mostra es podrà visitar al MHCAT fins al 22 de maig.

El cicle, dedicat a explorar diferents aspectes que planteja l'exposició 'T'estimo?', comptarà amb especialistes en antropologia, etnologia, filosofia i història. Les xerrades tindran lloc cada dimecres a les 19 h, del 16 de març al 13 d'abril, exceptuant el 23 de març. L'accés és gratuït i no cal reserva prèvia.

Podeu consultar la programació a continuació:
  • 16 de març: 'De l'amor romàntic als amors plurals. Com estimaven els nostres avis i com estimem avui?', a càrrec de Xavier Roigé, comissari de l'exposició 'T'estimo? Una història de l'amor i el matrimoni' i professor d'Antropologia Social a la Universitat de Barcelona. La conferència farà un ràpid recorregut per les variacions en els conceptes de l'amor i les diferents maneres d'estimar-se al llarg dels segles XX i XXI, així com per l'aparició dels conceptes relacionats amb l'amor romàntic i la seva pervivència fins avui dia.
  • 30 de març: 'Nous rituals matrimonials a França', a càrrec de Martine Segalen, etnòloga i sociòloga de la Université Paris Ouest Nanterre-La Défense. La conferència descriurà els canvis socials produïts entorn del matrimoni a França (on el nombre de cerimònies s'ha reduït considerablement en els darrers temps) i les conseqüències sobre els rituals contemporanis.
  • 6 d'abril: 'Amor i humor, revisitats', a càrrec de Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica a la Universitat de Barcelona. Es parlarà de l'amor i de l'humor i dels seus punts en comú. L'experiència i l'estudi ens van demostrant les respectives obertures i compatibilitats entre aquestes dues experiències.
  • 13 d'abril: 'És perillós el triangle? Amor i relacions a l'edat mitjana i més enllà', a càrrec d'Antonio Contreras, investigador de Institut d'Estudis Medievals (UAB), i Antoni Rossell, també investigador de Institut d'Estudis Medievals i del Centre Interuniversitaire d'Histoire et d'Archéologie Médiévales (CIHAM). En la història de la cultura, la forma de relació amorosa que ha estat objecte de més interpretacions i valoracions és el triangle amorós. Aquesta forma de relació s'analitzarà des de perspectives complementàries (història, societat, antropologia, filosofia, religió, literatura i art), prenent com a punt central l'edat mitjana però considerant també la seva projecció fins als nostres dies.

Subscriu-t'hi

Portada 194

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada 194

1968: quan la guerra del Vietnam va sacsejar el món

Ens endinsem en les mobilitzacions estudiantils de caràcter global contra el conflicte que van donar peu a l'eclosió de moviments com l'ecologisme o el feminisme

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto