Actualitat

Els humans ja anaven vestits fa 170.000 anys

Així ho assegura un estudi de la Universitat de Florida

18 de febrer de 2011
David Reed, investigador de la Universitat de Florida.
David Reed, investigador de la Universitat de Florida.
Un nou estudi de la Universitat de Florida centrat en els polls ha aportat noves dades sobre l'evolució humana i les seves migracions. L'estudi va començar amb la intenció de trobar un altre mètode per datar amb precisió el primer ús de teixit o de roba per part dels humans. A diferència de la majoria dels paràsits, els polls es mantenen en els llinatges dels éssers vius durant llargs períodes de temps evolutiu. De forma que a través d'ells és possible conèixer els canvis evolutius de l'ésser on estan allotjats (ja sigui humà o no).

Amb vestit per emigrar d'Àfrica
El nou estudi assegura que els humans moderns van començar a anar vestits fa uns 70.000 anys i que no va ser fins que van tenir roba que no es van poder plantejar emigrar fora de l'Àfrica. Una data pràcticament impossible de determinar a partir de les proves arqueològiques ja que les primeres robes tan antigues no sobreviuen en els jaciments arqueològics. El mateix estudi també demostra que els humans van començar a anar vestits després d'haver perdut el pèl del cos fa un milió d'anys, cosa que indica que entre perdre el pèl i anar vestits, va passar molt temps.

La darrera glaciació va ser fa uns 120.000 anys però la data de l'estudi apunta que els humans van començar a portar roba a la glaciació anterior, fa uns 180.000 anys. L'estudi dels paràsits per conèixer millor l'evolució humana fa 20 anys que va començar. Al 2003, un genetista del Max Planck Institute de Leipzig (Alemanya), ja va utilitzar-los per concloure que els humans van començar a anar vestits fa uns 107.000 anys. El nou estudi de la universitat americana porta la data més enrere.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto