Horts urbans en antics refugis antiaeris? Sí, un pas endavant per canviar el món

La jornada 'Fixing the future' reunirà a Barcelona deu experts que han trobat solucions a reptes globals com l'escassetat d'aigua i de menjar

La jornada 'Fixing the future' reunirà a Barcelona deu "arregladors del futur"
La jornada 'Fixing the future' reunirà a Barcelona deu "arregladors del futur"
19 de febrer del 2018

En un dels seus contes, Isaac Asimov narrava la història d'un científic que assolia el repte que se li havia encomanat: fabricar una píndola que posés fi a la fam al món. "No has entès res", li respongueren els seus superiors quan els explicà l'invent. La resposta correcta era perversa, era constatar que es podia fabricar la píndola però assegurar que no hi havia solució. No ho podem assegurar al 100%, però de segur que el malaurat científic d'Asimov era fictici. El que no ho era en cap cas era el repte: eliminar la fam al món, un dels problemes globals que continua tenint la humanitat, molts anys després de la publicació de la narració.

La fam, l'escassetat d’aigua i d’energia, la producció i distribució dels aliments, el canvi climàtic, la desigualtat econòmica i, en definitiva, la supervivència del planeta i de la mateixa humanitat són reptes que continuem tenint i en els quals s'està treballant. Així ho podreu comprovar de primera mà a la jornada 'Fixing the future', un acte organitzat per Atlas of the Future i l''ARA' que el proper 13 de març reunirà a Barcelona deu "ments brillants" que han trobat solucions a problemes globals que semblava que no en tenien i les han posat en pràctica.

Deu "arregladors del futur" al CCCB
Entre ells hi haurà Richard Ballard, que ha demostrat que el Quilòmetre Zero és possible després d'haver convertit antics refugis antiaeris londinencs en grans horts urbans. L'acompanyaran l'economista Kate Raworth, el futuròleg Mark Stevenson, l'activista de les renovables Agamemnon Otero i l'assessor de l'alcalde de Londres Ed Gillespie, entre molts altres. Tots aquests "arregladors del futur" ens explicaran els canvis del nostre planeta en els pròxims anys. 

RichardBallard

L'acte se celebra el proper 13 de març, a les 12 h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (carrer Montalegre, 5). Assistir-hi té un preu de 75 €, però podeu aconseguir una entrada al preu especial de 40 € si reserveu plaça abans de l'1 de març a aquest enllaç. El preu inclou entrada a l'exposició 'Després de la fi del món', al mateix CCCB.

Trobareu més informació sobre els assistents i la jornada a aquesta pàgina de l'Atlas of the Future.