La descolonització, a la 'Història de la Humanitat i la Llibertat'

Aquest cap de setmana, aconsegueix-ne el nou volum al teu quiosc

El 1930 Gandhi va encapçalar la Marxa de la Sal per la independència de l'Índia -  Yann (talk) - Wikimedia Commons
El 1930 Gandhi va encapçalar la Marxa de la Sal per la independència de l'Índia - Yann (talk) - Wikimedia Commons

Pocs esdeveniments de la història han tingut tanta transcendència i tantes conseqüències com la descolonització. La desaparició dels vells imperis colonials va suposar l'aparició de més de 100 nous estats. Els habitants de les colònies ja no estaven disposats a continuar acceptant la submissió a les potències imperials, les quals ja no disposaven de força per continuar mantenint l'imperi ni del suport de les dues noves potències mundials, els Estats Units i la Unió Soviètica. La manca de força va quedar palesa en aquells casos en què les colònies es van revoltar, com Algèria i el Vietnam, on es va produia una guerra oberta. És el que podreu descobrir en el volum número 18 de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat', que porta per títol 'La independència de les colònies i la derrota imperial' i que aquest cap de setmana pots aconseguir al teu quiosc per només 9,95 €.

A més d'endinsar-se en el procés descolonitzador tot analitzant, en diferents capítols, les descolonitzacions britànica, holandesa, francesa, belga, portuguesa i espanyola, aquesta nova entrega s'atura en la creació de l'Estat d'Israel, la unió dels pobles àrabs, les independències al sud del Sàhara i la conferència de Bandung. Entre els 'Dia de la llibertat' destaquen la Marxa de la Sal, la Revolució dels Clavells o les independències del Vietnam, el Congo o d'Algèria.

Els mecenes de la llibertat
La 'Història de la Humanitat i la Llibertat' és el projecte editorial més ambiciós de Sàpiens Publicacions, una obra de 20 volums feta seguint la fórmula SÀPIENS (escrita per periodistes i assessorada pels millors historiadors) que ha estat possible gràcies a la participació prèvia de 2.000 mecenes de la llibertat. Gràcies a ells ha sortit a la llum la primera història universal que posa l'accent en la llibertat com a motor de l'evolució humana i que compta amb el suport de personalitats catalanes de diversos àmbits com Quim Torra, Titot, Òscar Andreu o Johan Cruyff (podeu veure'ls tots a sapiens.cat/llibertat).

La resta de volums
Després d'aquest exemplar es lliuraran setmanalment la resta de volums en l'ordre següent:

  • 'El despertar cultural fora d'Europa: Àsia, Àfrica i Amèrica' (4 i 5 de juliol)
  • 'El Renaixement i l'expansió de les idees' (11 i 12 de juliol)
  • 'Cultures llunyanes: l'esplendor precolombina i africana' (18 i 19 de juliol)
  • 'L'Islam i les altres potències medievals' (25 i 26 de juliol)
  • 'Les tensions d'entreguerres i el combat contra el feixisme' (1 i 2 d'agost)
  • 'Les revolucions democràtiques i l'aparició dels nacionalismes' (8 i 9 d'agost)
  • 'La Guerra Freda i la caiguda del mur de Berlín' (15 i 16 d'agost)
  • 'De l'absolutisme a la revolució. La independència dels EUA' (22 i 23 d'agost)
  • 'Del descobriment del foc al naixement de l'agricultura' (29 i 30 d'agost)


A banda d'adquirir-la al quiosc, també existeix l'opció de subscriure-s'hi a www.sapiens.cat/llibertat i rebre els exemplars a casa. En aquest mateix web trobareu informació detallada sobre l'obra i sobre cadascun dels volums.

Les persones que completin els 20 volums rebran el darrer exemplar amb una dedicatòria personal, única i exclusiva, que els acreditarà com a impulsors de l'obra.