Actualitat

Pep Cruz, actor

"El teatre ha de treballar pel poble, com a Grècia"

Víctor Farradellas
16 de desembre de 2013
L'actor català Pep Cruz
L'actor català Pep CruzEnrique Marco

Conegut pels seus personatges contundents damunt l'escenari i dins la petita pantalla, Pep Cruz és un dels actors més reconeguts de l'Olimp interpretatiu català. Va ser el protagonista de la secció 'Jo, SÀPIENS' del número 127 de la revista.

Quan s'ha fet el millor teatre?
Jo sóc amant de la Grècia de Pèricles. Si pogués, aniria a veure algun dels espectacles que es feien aleshores. M'asseuria sobre la pedra de l'amfiteatre i veuria les cinc obres que feien seguides.

Els espectadors de l'època aguantaven fins al final?
Bé, primer començaven pels drames i deixaven les comèdies pel final, perquè la gent no fotés el camp. A part de l'obra, em fixaria en la seva posada en escena, els colors, les màscares, i sobretot en la música... Perquè llavors ja es feien musicals!

Què ha canviat en 2.500 anys?
Llavors el teatre s'entenia com un servei a la societat, i això ho hem anat perdent amb el temps. Avui ens regim per la llei del més fort, ja que uns pocs controlen les riqueses i la majoria en patim les conseqüències. Trobo que ara, més que mai, el teatre ha de deixar els experiments i tornar a treballar pel poble, com a l'antiga Grècia.

Cal una Renaixença del teatre?
Cal reivindicar la història petita, la de persones anònimes que ens ensenyen grans lliçons sense tenir grans noms.
Ara ha estrenat el western Una història catalana... L'anomenem així perquè se situa en zones de frontera, com el Pallars, o fora de la llei, com la Mina.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto