Actualitat

Recuperen la casa de Rafael Casanova

El centre també fa un recorregut històric des de l'època ibera fins als nostre dies

25 de març de 2011
Gravat del setge de Barcelona de l'any 1714
Gravat del setge de Barcelona de l'any 1714
Estàtua de Rafael Casanova
Gravat del setge de Barcelona de l'any 1714
Can Barraquer i església de Sant Baldiri
Gravat del setge de Barcelona de l'any 1714
Museu de Sant Boi
Gravat del setge de Barcelona de l'any 1714
La figura de Rafael Casanova —Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona l'any 1714, al final de la Guerra— és un dels principals eixos temàtics del nou Museu de Sant Boi de Llobregat. El centre s'ubica a Can Barraquer —la casa pairal del segle XV on va viure Casanova— i també acollirà l'exposició permanent "Sant Boi, espai i temps" un recorregut històric des de l'època ibera fins als nostre dies. Al nou centre s'hi exposen més de 200 peces, 3 espais arqueològics al descobert, 9 vídeos i 6 interactius de divulgació, 5 escenificacions històriques i un espai multisensorial perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir tocant, olorant, escoltant i veient la història.

El simbolisme de Rafael de Casanova
"Rafael Casanova i el seu temps" és la mostra centrada en la biografia del Conseller en Cap de Barcelona. Un dels principals atractius de la visita d'aquesta part del museu és una estàtua de Casanova feta en fusta policromada. La talla va servir de model a Rossend Nabas, encarregat de fer-ne una per a l'Ajuntament de Barcelona el 1887. A més de la vida del personatge i la recuperació de la seva figura, aquesta part també il·lustra l'evolució del Sant Boi de principis i mitjans del segle XVIII.

Ibers, romans i d'edat mitjana
"Sant Boi, espai i temps", és la segona mostra permanent del museu i permet descobrir les clavegueres d'unes termes romanes del segle II situades sobre les quals està construïda la Can Barraquer. La mostra està dividida en tres parts: Sant Boi Antic, dedicat als períodes iber i romà, Època de conflictes, en referència a les guerres i els moments convulsos i Sant Boi segle XVII al XX que situa el visitant en un temps més contemporani.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto