Actualitat

Remenem els ossos? Feu amb nosaltres un taller de paleoantropologia forense

Convidem 10 lectors a participar en un taller de paleoantropologia forense al Museu d'Arqueologia de Catalunya

29 de maig de 2019
Taller de Paleopatologia al MAC
Taller de Paleopatologia al MAC Museu d'Arqueologia de Catalunya

Què fa un antropòleg al laboratori? Bé, què fa un antropòleg, en general? I què en sabeu dels ossos més enllà que es poden trencar? Sabeu quina informació poden aportar en una recerca o investigació científica? La resposta a totes aquestes preguntes la podeu descobrir amb els tallers de paleoantropologia forense que organitza el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC).

Es tracta d'una activitat familiar amb què el MAC vol donar a conèixer les tasques que desenvolupa l’antropòleg físic amb la troballa de restes antropològiques. Els participants entraran al laboratori del Museu amb un paleoantropòleg i podran manipular el material. D'aquesta manera, descobriran la quantitat d'informació que poden aportar les restes arqueològiques humanes en la recerca i la investigació científica i la metodologia usada en la determinació dels diagnòstics d’edat, sexe i patologia.

L'activitat SÀPIENS
SÀPIENS i el MAC conviden 10 lectors de la revista a participar gratuïtament en un d'aquests tallers, 'Paleoantropologia forense: ossos CSI', el proper divendres 21 de juny a les 11 h. El taller, que el conduirà la paleoantropòloga Núria Armentano i constarà de dues parts:

  • En la primera s'explicarà la paleoantropologia amb l’arqueologia i la història amb la visita d’algunes vitrines del Museu amb restes esquelètiques.
  • En la segona, al laboratori, s'observaran els esquelets muntats a la taula i es farà un reconeixement osteològic i diagnòstics bàsics.

Els interessats, envieu-nos un e-mail a redaccio@sapiens.cat amb el vostre nom i cognoms. Les invitacions són individuals i les donarem per ordre de rebuda del correu.

L'adreça del MAC Barcelona és Passeig de Santa Madrona, 39 - 41.

Subscriu-t'hi

Portada SÀPIENS 207 (juny 2019)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada SÀPIENS 207 (juny 2019)

65.590! Els consells de guerra franquistes a Catalunya

A partir de la història de l'alcalde republicà de Badalona, Frederic Xifré, reconstruïm l'ambient repressiu que els colpistes van instal·lar al nostre país el 1939

1 any de SÀPIENS per només 19,90€ 19,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto