Actualitat

Troben nous esquelets de l'època de la pesta negra a Londres

Aportaran nova informació sobre l'origen de la pandèmia més devastadora de la història de la humanitat

Carla Galisteo
21 de març de 2013
Un dels cossos trobats
Un dels cossos trobats
Les excavacions que s'estan duent a terme per a la construcció d'una nova línia de transport subterrani a Londres han tret a la llum, a Charterhouse Square, al barri de Smithfield, les restes de tretze cossos humans que daten de mitjan segle XIV i que pertanyen a l'època de la pesta negra. Aquesta troballa podria demostrar l'existència d'un cementiri medieval a la zona, del qual es tenia constància però se'n desconeixia la ubicació exacta.

La importància de la troballa rau en la valuosa informació que pot aportar per a l'estudi de la pesta negra que va afectar Europa al segle XIV. Les anàlisis dels esquelets proporcionaran noves dades sobre el desenvolupament del bacteri que va originar la pandèmia més devastadora de la història de la humanitat. Els cadàvers han aparegut distribuïts en dues files ordenades, fet que suggereix que daten de l'inici de la pesta, abans que es convertís en una arrasadora pandèmia i els cossos de les seves víctimes s'apilessin en sepultures massives.

Juntament amb els esquelets han aparegut un conjunt de ceràmiques, també del segle XIV. A més, al llarg de les obres que es desenvolupen per al projecte Crossrail, que unirà els barris de l'est i de l'oest de Londres, els equips d'arqueòlegs han trobat múltiples restes arqueològiques pràcticament de tots els períodes, des de la prehistòria fins al segle XX. A partir d'ara, als arqueòlegs del projecte ferroviari s'hi han unit arqueòlegs del Museu de Londres, per continuar excavant amb la finalitat de descobrir noves restes.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto