Catalunya

[FOTOGALERIA] La descoberta de restes romanes al Museu Marítim

Imatges de les restes del mausoleu romà localitzat al Museu Marítim de Barcelona

31 de maig de 2011

La restauració d’un espai arquitectònic ha posat al descobert, un cop més, una troballa arqueològica sorprenent. En aquesta ocasió, l’equip oficial d’arqueòlegs que, des de 2009, treballa al Museu Marítim de Barcelona ha descobert les restes d’un impressionant mausoleu de l’època romana que durant segles ha estat sepultat sota les Drassanes Reials. L’informe dels especialistes destaca que es tracta d’un mausoleu de planta rectangular que presenta diverses estructures que evidencien una rica varietat tipològica de rituals funeraris associats a inhumacions i a incineracions. 

Així mateix, la descoberta ha posat en relleu la delimitació de les antigues drassanes medievals, és a dir, la porta de Barcelona. Per aquest motiu, l’equipament té previst instal·lar l’entrada a les Drassanes de cara al mar, cosa que convertirà el vestíbul en un espai multifuncional anomenat la Porta de la Ciutat. Les restes s’han localitzat de manera fortuïta durant el procés de reforma integral de l’edifici de les Drassanes Reials, iniciat l’octubre de 2009. Aquesta intervenció també comporta un replantejament museogràfic de la seva exposició principal, que s’acomiada tal com es coneixia fins ara.

1 La troballa de les restes
L'interior de les Drassanes Reials amb les restes al descobert
L'interior de les Drassanes Reials amb les restes al descobert

Les restes s’han localitzat de manera fortuïta, durant el procés de la reforma integral de l'edifici de les Drassanes Reials iniciat l’octubre de 2009.

2 Un mausoleu romà
Les restes del Marítim
Les restes del Marítim

Les restes arqueològiques es corresponen a un mausoleu de l’època romana que durant segles ha estat sepultat sota les Drassanes Reials.

3 Obres al museu
Obres al museu
Obres al museu

Una bastida de les obres que s'estan realitzant al Museu.

4 Un dels objectes localitzats
Un dels objectes localitzats
Un dels objectes localitzats

Un dels objectes localitzats. El mausoleu és de planta rectangular amb diverses estructures que evidencien una rica varietat de rituals funeraris.

Subscriu-t'hi

Portada 194

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada 194

1968: quan la guerra del Vietnam va sacsejar el món

Ens endinsem en les mobilitzacions estudiantils de caràcter global contra el conflicte que van donar peu a l'eclosió de moviments com l'ecologisme o el feminisme

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto