5 excentricitats amb història
Schiller, Stevenson, Schumann i Balzac tenien manies especials a l'hora de crear i, fins i tot, amics imaginaris

Friedrich von Schiller, poeta i dramaturg alemany del segle XVIII, treballava en les seves obres amb els peus sobre un bloc de gel mentre ensumava pomes podrides.

L'escocès Robert Louis Stevenson, autor de clàssics d'aventures com 'L'illa del tresor', va passar la joventut llegint fragments de la Bíblia en veu alta a les seves ovelles.

El compositor alemany Robert Schumann tenia dos amics imaginaris, Florestan i Eusebius, que li donaven idees per a les seves peces musicals. Va morir en un manicomi després d'un intent de suïcidi.

El prolífic escriptor francès Honoré de Balzac estava convençut que el sexe afectava negativament la seva creativitat. Després d'un llarg període d'abstinència, no s'hi va poder resistir i va visitar un bordell. Més tard es va lamentar: "Acabo de perdre una novel·la".

El 16 de maig de 1882, Eduard, el príncep de Gal·les, es va fer instal·lar 13 sanitaris al seu palau de Sandringham House per la millor empresa de lampisteria del moment, la de Thomas Crapper. En anglès, crapper es pot traduir per ‘cagador’, cosa que, sens dubte, va augmentar la confiança del príncep en l’empresari.
Sandringham House
Comentaris