Arriba la segona temporada de 'Batalla monumental'

El 13 de gener, el programa produït per SÀPIENS torna a TV3 amb deu monuments que competiran per convertir-se en el nou monument favorit dels catalans

'Batalla monumental' a TV3, amb Roger de Gràcia, Candela Figueras i Laia Fontàn
'Batalla monumental' a TV3, amb Roger de Gràcia, Candela Figueras i Laia Fontàn

El dijous 13 de gener, a les 22.45, TV3 estrenarà la segona temporada de Batalla monumental. Després dels bons resultats d’audiència de la primera temporada, el programa torna a TV3 cada dijous, després del Polònia, amb deu nous monuments que competiran per convertir-se en el monument favorit dels catalans. Roger de Gràcia, Candela Figueras i Laia Fontàn seran els presentadors del gran concurs del patrimoni català durant cinc batalles que tornaran a posar cara a cara dos edificis emblemàtics. Un any més, serà el públic, mitjançant els seus vots, qui decidirà quin monument passa a la gran final.Les novetats de la segona edició
L’equip d’aquesta segona edició ja està a punt per a l’estrena del programa, que arriba amb novetats en la presentació i el format. Aquest cop, Roger de Gràcia trepitjarà els territoris on hi haurà batalla i la periodista Candela Figueras i l’actriu Laia Fontàn seran les reporteres. Cada setmana viatjaran en paral·lel a cada localització i en buscaran les millors armes i històries per fer que el seu monument sigui el guanyador de cada programa, amb els vots dels espectadors.

Fontàn és coneguda pel públic de TV3 perquè va ser una de les protagonistes de la sèrie Les de l’hoquei. Una altra novetat d’aquesta edició de Batalla monumental és la recreació en 3D dels monuments, que permetrà veure els edificis des d’un nou punt de vista.

Els monuments de la segona temporada
Durant cinc capítols, competiran deu monuments, que s’enfrontaran en cinc batalles: el castell de Montsoriu i el de Mur; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera; el Palau de la Música Catalana i la Colònia Güell amb la seva cripta; la cartoixa d’Escaladei i el monestir de Santa Maria de Ripoll, i el Poble Vell de Corbera d’Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

En el sisè programa, es lliurarà la gran batalla final en directe, en què es decidirà el monument guanyador de la segona temporada, i el setè mostrarà l’altra cara del concurs.

Els convidats especials, testimonis de primera fila
La segona temporada de Batalla monumental comptarà amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument: hi apareixeran, en els diversos episodis, els pilots Marc Márquez i Àlex Márquez, els músics Joan Reig, Santi Balmes i Els Amics de les Arts, els actors Quim Masferrer i Lluís Soler, la cuinera Gessamí Caramés o l’historiador Toni Soler, entre d’altres, que posaran el seu gra de sorra per fer decantar les votacions del públic.

La participació dels espectadors
Els espectadors tornaran a ser el jurat que, amb els seus vots, decidirà el vencedor de cada setmana. Al final, en un programa especial en directe, els cinc monuments guanyadors competiran per veure quin és el monument favorit de Catalunya. Poden fer-ho a través de les xarxes socials de @BatallaTV3: instagram.com/BatallaTV3facebook.com/BatallaTV3 i twitter.com/BatallaTV3


Les audiències
Batalla monumental torna a TV3 després dels bons resultats d’audiència de la primera temporada, amb 1.338.000 espectadors d’audiència acumulada i una mitjana de 229.000 persones i un 10% de quota de pantalla. També va ser un èxit de participació a les xarxes socials, on va superar les 220.000 votacions (de les quals 70.000 a la batalla final) i va aconseguir arribar als 45.000 seguidors als perfils del programa a Facebook, Twitter i Instagram.

Els monuments que van competir la primera temporada van ser les restes arqueològiques d’Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el de Cardona, l’església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida, que va ser la guanyadora.

L’equip
Aquesta segona temporada, també dirigida per Uri Garcia (Joc de cartesCasal RockEl 23F des de dins, Premi Ondas 2001) i produïda per SÀPIENS (Som*) (Sota terraManual de supervivènciaLa mort de Guillem), torna a mostrar la bellesa i les virtuts dels monuments seleccionats amb intensitat i profunditat, d’una manera entretinguda i rigorosa. Batalla monumental és una producció de TV3 amb la col·laboració de SÀPIENS (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d’aquest sector.

Ja podeu seguir el programa a la pàgina tv3.cat/batallamonumental i a les xarxes, amb #BatallaMonumentalTV3, a instagram.com/BatallaTV3facebook.com/BatallaTV3 i twitter.com/BatallaTV3.