OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Batalla monumental

El patrimoni català, a Street View

Us proposem un viatge panoràmic pel patrimoni de Catalunya amb una tecnologia fantàstica 'made in' Google

La cartoixa d'Escaladei a Google Street View
La cartoixa d'Escaladei a Google Street View

L'any 2007, Google va llançar una tecnologia que ens va donar una nova visió del món: una representació virtual del nostre entorn que avui dia ja engloba milions i milions d'imatges panoràmiques d'arreu del planeta. Tot això s'ha aconseguit a partir d'imatges captades per Google i d'altres col·laboradors. Potser algun dia heu vist aquest cotxe passejar-se pel vostre carrer; si és així, és que heu enxampat els de Google fent fotos del lloc on viviu! Mireu:


GoogleStreetViewCar Subaru Impreza at Google Campus


El patrimoni català, a Google Street View
Un dels llocs que podeu visitar amb aquesta tecnologia són alguns monuments catalans com la cartoixa d'Escaladei, la necròpolis paleocristiana de Tarragona, l'abadia de Miravet o els castells de Miravet o Cardona. Tots es poden veure virtualment gràcies a una tecnologia desenvolupada per Google anomenada Trekker que permet fer imatges de 360° amb una càmera que té moltes lents. El que veureu s'ha fet després de fer milers i milers de fotografies d'aquests espais. Per exemple, només per al castell d'Escornalbou, es van necessitar 10.125 instantànies. Increïble, oi?

Abans de passar-vos el llistat de monuments que podeu veure d'aquesta manera, us explicarem qui són els col·laboradors de què us parlàvem abans. Atenció, perquè podeu ser vosaltres! Google permet que qualsevol persona pugui capturar i publicar contingut. Això sí, per fer-ho, necessiteu algunes eines compatibles amb Street View. Llegiu aquí què heu de fer per convertir-vos en col·laboradors de Street View.

I ara sí, us deixem el llistat de monuments que podeu veure en 360°:
 

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto