La Joan Grana

 • Comarca

  Andorra
 • Període històric

  1615-1630
 • On vivia

  La Massana

 • Tribunal

  Tribunal de Corts

 • Any(s) del judici

  1621

La Joan Grana fou jutjada i condemnada per bruixa durant les corts de 1621. Fou assenyalada directament com a còmplice per Àngela Borrellona, jutjada i condemnada també per bruixa. Si bé no conservem el seu procés, sabem que la Joan Grana seria finalment condemnada. Tres anys després, els seus familiars seguien efectuant pagaments per eixugar el deute de 25 lliures imposat pel Consell per haver estat condemnada per bruixa.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 267 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi